Koking av grønnsakkraft

Enhver god kraft baseres på grønnsakenes fire store: gulrot, purre, løk og sellerirot, men du kan koke kraft av andre grønnsaker også. Å koke kraft er en fin måte å bruke opp grønnsaker man har til overs på. Persillerot, kålrot, tomat, all slags løk og pastinakk, for å nevne noen, passer også ypperlig. En suppekvast som på fagspråket kalles bouquet garni, hører med i kraften.
40-60 min
5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Bouquet garni

Fremgangsmåte

  1. Rens og skjær grønnsakene i terninger. Ha dem over i en kjele og hell på kaldt vann.
  2. Kok opp og skum av.
  3. Legg ingrediensene til bouquet garni (suppekvasten) i purreblader og surr den sammen med en hyssing. Ha den i grønnsakkjelen.
  4. La det trekke i 40-50 minutter.
  5. Sil kraften. NB. Grønnsakene kan selvfølgelig brukes.
Del på Facebook