Årets grønne kokk 2020

Det har vært stor interesse for å delta i Årets grønne kokk 2020. Fagjuryen har nå gått nøye igjennom alle innsendte menyer som har kommet inn innen fristen og 6 lag, med 2 kokker på hvert lag er tatt ut. Konkurransen går av stabelen torsdag 5. mars på SMAK Lillestrøm.

Lagene som skal konkurrere i Årets grønne kokk 2020 er:

 

  • Joachim Lindgren og Nina Kristoffersen, Statholdergaarden.
  • Eline Sofie Sunde og Emilie Søbakken Rustad, Hotel Bristol, Oslo.
  • Odd Rainer Hildrum og Christer Rørlien Henriksen, Bjerck Restaurant, Bergen.
  • Tim Alexander Ekblad, Bar Txotx (Populare AS) og Aleksander Løkkeberg Vartdal, Restaurant Happolati (Cafe Tekehtopa AS).
  • Andreas Gøbel, Happolati (Tekehtopa AS) og Hanne Rutgerson, Einer Restaurant.
  • Robert Elias, Restaurant Edda, Oslo og Daniel Rosvold, Private chef for the US Ambassador to the Kingdom of Norway.

 

Det er også tatt ut et reservelag:

 

  • Nils Flatmark, Brimibue, Lom og Sindre Kristiansen Ruste, Vianvang.

 

Det er veldig spennende kandidater som er tatt ut til å konkurrere i konkurransen Årets grønne kokk 2020. Her dreier alt seg om frukt, bær, grønnsaker og poteter. - Vi gleder oss til å arrangere denne store begivenheten igjen, sier Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). Det er 8. gang denne konkurransen arrangeres.

 

Dette er oppgaven som lagene skal løse i Årets grønne kokk 2020:

 

På 4 timer skal det lages en 3-retters meny for 12 personer.

Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektor og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Egg og melkeprodukter kan inngå. Varene som er nevnt under skal inngå. Utenom der er det lov å bruke alt fra den grønne sektor.

 

Rett 1: Streetfood: Sellerirot og løk skal inngå. Skal kunne spises håndholdt.

Rett 2: Hovedrett: Fjellmandelpotet, beter og valgfri kål skal inngå.

Rett 3: Dessert: Appelsin, gulrot og friske urter skal inngå.

 

Med denne konkurransen skal vi inspirere til økt bruk av frukt og grønt og ikke minst spre nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen, kokker, produsenter, grossister, matentusiaster og forbrukere. Hovedmålet er mer grønt på tallerkenen, som også er et viktig bidrag til å nå bærekraftmålene om mere plantekost.

 

Hoveddommer Håvard Ravn Larsen, Bama Storkjøkken, gleder seg til å være med å dømme denne konkurransen. - Dette blir årets grønneste høydepunkt, sier han.

 

Disse skal være med å dømme konkurransen:

Hoveddommer: Håvard Ravn Larsen, fagsjef Bama​ Storkjøkken

Smaksdommer: Wenche Andersen, TV 2​

Smaksdommer: Bent Stiansen​, Statholdergaarden

Smaksdommer: Tom Victor Gausdal​, restauranteier og kokebokforfatter

Smaksdommer: Lise Finckenhagen, Kokke Lise, kokk og matformidler

Plassdommer: Brith Bakken​, Briths Matgleder

 

Konferansier denne dagen er:

Kristine Hartviksen, president i Nordisk kjøkkenchef federation.

 

Det er Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) og Norske kokkers landsforening Oslo som står bak konkurransen.

Samarbeidspartnere er BAMA Storkjøkken, Engrosfrukt, Odd Langdalen, Sportex, Figgjo og SMAK 2020.

 

Publikum kan glede seg til årets grønneste konkurranse.

Sett av torsdag 5.3.2020 i kalenderen allerede nå.

 

Vi sees på SMAK 2020.

 

Kontaktperson:

Toril Gulbrandsen

E-post: toril.gulbrandsen@frukt.no