Riskrem med bærsaus, fruktsalat, panna cotta med moltecoulis, moltekrem og karamellpudding med friske bær

Jule- og nyttårsdesserter

I jule- og nyttårstiden er det gjerne rom for ekstra kos og samvær med venner og familie, og hva er vel bedre enn å avslutte måltidene med en deilig, litt sunnere dessert? Spesielt blant unge er det populært med friskere alternativer. Et godt tips er å berike dessertene med frukt og bær.

Enten det er en rolig julemiddag eller en festlig nyttårsfeiring, bør desserten være en søt og minneverdig avslutning. Enkelhet er nøkkelen: prøv saftige appelsinskiver med et dryss sukker og kanel, eller fristende fruktbiter dyppet i rik smeltet sjokolade. En frisk fruktsalat, friske multer i multekremen eller hjemmelaget bringebærsaus til riskremen, toppet med friske bær, er også en utmerket idé. Og for de som foretrekker det lille ekstra, tilfør noen friske bær til karamellpuddingen for en uimotståelig vri.

Her presenteres et utvalg av desserter perfekte for jul og nyttår. Fra de veldig sunne til de litt mer syndige, finnes det noe for enhver smak.

Velbekomme, og kos dere med de søte øyeblikkene!