Kaayne lager mat
Lag falaffelrull med Kaayne
Oppskrift
Falaffel:
5 del kikerter
1/2 grønn chili
1/2 løk
3 fedd hvitløk
1 bunt bladperille
1 ts salt
1 ts spisskummen
1/2 ts kardemomme
litt pepper
1 ss olivenolje
Bland alt sammen i en mixer. Tilsett 2 ss kikertmel og 1/2 ts bakepulver.
Rør sammen og dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 30 min.
Friter falaffel i 2-3 minutter på hver side i varm olje.
Tzatziki:
Del 1 agurk på langs og fjern frøene. Riv agurken opp i en bolle. Tilsett 1 ts salt. Bland godt. Lag det stå i 15 minutter før du klemmer ut væsken. Bland agurk med 3 dl gresk yoghurt, litt hakket mynte, 1 fedd revet hvitløk, 1 ts eddik, 1 ts olivenolje og salt og pepper etter smak. Bland godt sammen.
Sett sammen falaffelrullen:
Smør tzatziki på en lefse, legg på halve cherrytomater, løk i tynne skiver, salat og 2-3 falaffel. Rull sammen og nyt.