Kaayne influencer kampanje falaffel

Kaayne lager mat

Sånn lager du falaffelrull med masse norske grønnsaker

Lag falaffelrull med Kaayne

Oppskrift

Falaffel:

5 del kikerter

1/2 grønn chili

1/2 løk

3 fedd hvitløk

1 bunt bladperille

1 ts salt

1 ts spisskummen

1/2 ts kardemomme

litt pepper

1 ss olivenolje

Bland alt sammen i en mixer. Tilsett 2 ss kikertmel og 1/2 ts bakepulver.

Rør sammen og dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 30 min.

Friter falaffel i 2-3 minutter på hver side i varm olje.

 

Tzatziki:

Del 1 agurk på langs og fjern frøene. Riv agurken opp i en bolle. Tilsett 1 ts salt. Bland godt. Lag det stå i 15 minutter før du klemmer ut væsken. Bland agurk med 3 dl gresk yoghurt, litt hakket mynte, 1 fedd revet hvitløk, 1 ts eddik, 1 ts olivenolje og salt og pepper etter smak. Bland godt sammen.

 

Sett sammen falaffelrullen:

Smør tzatziki på en lefse, legg på halve cherrytomater, løk i tynne skiver, salat og 2-3 falaffel. Rull sammen og nyt.

 

Lag grønnsaker på grillen med Kaayne