Matpakke + skole = sant

Skolestartkampanjen "Matpakken er skoledagens viktigste påfyll" er et felles samarbeid mellom Opplysningskontorene i landbruket. Kampanjen tar utgangspunkt i at matpakken er skoledagens viktigste energi - og næringspåfyll.

 En fersk undersøkelse i regi av Opplysningskontorene i landbruket viser at matpakken fortsatt står sterkt blant skoleelever.

98% av de spurte foreldrene svarte at det er barnas preferanser som styrer innholdet i skolematpakken.

Mange er opptatt av at matpakken skal være sunn, men tenker gjerne at det krever mye å få det til hver dag. Hva er egentlig en sunn matpakke?

Hensikten med matpakken er å gi påfyll av energi til konsentrasjon og læring gjennom resten av dagen. Matpakken bør inneholde nok mat, være fristende og innbydende, samtidig som kropp og hjerne har nytte av maten.

 

Melk + matpakke = sant

Hva drikker barnet ditt til matpakken?

Melk er en god kilde til blant annet kalsium som barna trenger for vekst og utvikling av skjelettet. 

Les mer om det her: Opplysningskontoret for Meieriprodukter - Melk.no

 

Egg + matpakke = sant

Egg inneholder flere ulike vitaminer og mineraler kroppen trenger.

Få tips til gode matpakker her: Opplysningskontoret for egg og kjøtt - matprat.no

 

Brød + matpakke = sant

Grovt brød er en viktig kilde til vitaminer, proteiner og fiber som bidrar til et stabilt blodsukker og energi gjennom hele skoledagen. Få inspirasjon til brød og grove kornprodukter i matpakken her:

Opplysningkontoret for brød og korn - brodogkorn.no

 

En god huskeregel er at det alltid bør være noen grønnsaker og litt frukt i matpakken. Her finner du inspirasjon til fargerike matpakker.

Omelettmuffins