Agurkbånd med pesto

«Båndspagetti» laget av slangeagurk og blandet med pesto smaker utrolig friskt og godt. Server den gjerne som en egen liten rett f.eks. med toast av grovt brød eller som en deilig salat til utematen.
Under 20 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 slangeagurk

Pesto

  • 2 stilk frisk kruspersille
  • 1 potte frisk basilikum
  • 2 båt hvitløk
  • 30 g pinjekjerner eller mandler
  • 80 g parmesan
  • 6 ss olivenolje
  • 6 ss kokt, avkjølt vann

Fremgangsmåte

Skyll agurken.

Skjær agurken i tynne skiver på langs ved å bruke en ostehøvel eller potetskreller. Skjær deretter skivene i tynnere strimler (se bildet).

Dryss litt salt over agurkskivene og la dem stå og væske seg mens du lager pestoen.

Rist pinjekjerner eller mandler i en varm, tørr panne.

Bland alle ingrediensene i en blender, e.l. - bortsett fra 1 ss av pinjekjernene og 1 ss revet parmesan som skal brukes til pynt.

Smak til.

Tørk agurkstrimlene med papirhåndkle og bland forsiktig inn pestoen.

Dryss over pinjekjerner og revet parmesan.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 12
Legg til på Min side
Del på Facebook