Appelsinfromasj

Appelsiner er friskt og godt i denne fromasjen. Appelsinfromasj lages helt uten egg, og er derfor et flott alternativ til eggallergikere. En enkel og veldig god appelsindessert.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 dl melk
  • 3 ss sukker
  • 5 gelatinplater
  • 0,25 dl kokende vann
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1,25 dl appelsinsaft
  • 0,25 dl sitronsaft

Fremgangsmåte

Pynt:
hakkede pistasjenøtter
strimlet appelsinskall

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann ca. 7 minutter. Løs sukker og vaniljesukker opp i melken. Rør inn appelsin- og sitronsaften.
  2. Tilsett gelatin, som er smeltet i litt kokende vann og rør om av og til til blandingen begynner å stivne.
  3. Rør inn pisket krem. Ha blandingen i porsjonsglass. Sett fromasjen kjølig for å stivne.

Server fromasjen - gjerne med appelsinsaus. Pynt med hakkede pistasjenøtter og appelsinskall.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 14
Legg til på Min side
Del på Facebook