Bakt kinakål i tomatsaus

Ta kinakålen til nye høyder. Bakt kinakål i smakfull tomatsaus vil smelte i munnen. Det er enkelt. Retten lager seg selv i ovnen.
40-60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kinakål
  • 2 ss smør til steking
  • salt og pepper

Sausen

  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 båter hvitløk - finhakket
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts malt spisskummen

Topping

  • 4 ss finhakkede hasselnøtter
  • 4 ss revet parmesan eller annen hard ost
  • 4 ss friske urter

Fremgangsmåte

  1. Del kinakål i båter og stek dem raskt i en varm panne med smør, slik at båtene får litt farge.
  2. Dryss på litt salt og pepper.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til sausen.
  4. Legg kinakålbåtene i en ildfast form.
  5. Hell sausen over.
  6. Bak formen på nederste rille på 200 grader i ca. 45 minutter. Kinakålen skal være mør, og steketiden kan variere fra ovn til ovn.
  7. Server med et godt dryss av hasselnøtter, revet parmesan og friske urter.
Ris er nydelig til denne eksotiske varianten.
Legg til på Min side
Del på Facebook