Bakte grønnsaker i tårn

Å lage tårn av bakte grønnsaker som squash, aubergine, løk og paprika gir et fargerikt innslag på tallerkenen. Serveres som en egen liten rett, som forrett, tilbehør i stedet for salat eller som en tapasrett.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 gul squash
  • 0,5 grønn squash
  • 0,5 aubergine
  • 1 løk
  • 1 rød paprika
  • 2 ss rapsolje (eller annen olje)
  • 2 stilk bladpersille
  • 2 båt hvitløk
  • 2 stilk frisk timian
  • 50 g parmesan
  • nykvernet pepper
  • spirer

Fremgangsmåte

Skjær grønnsakene i 1 cm tykke skiver. Del paprikaen i store biter.

Dryss litt salt på auberginen og la den "safte" seg i ca. 15 minutter (dette er for å fjerne bitterstoffer). Tørk godt av.

Finhakk hvitløk og urter.

Ha litt olje i bunnen av en langpanne. Legg grønnsakskivene i langpannen og ha på urter og hvitløk.

Bak grønnsakene i ovn på 200°C. Squash kan tas ut etter ca. 10 minutter. Resten kan bakes 10 minutter til.

Stable skivene til et tårn.

Dryss over revet parmesan, nykvernet pepper og pynt med spirer.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 9
Legg til på Min side
Del på Facebook