Bibimbap

Lag deg en sør-koreansk klassiker. Bibimbap er like herlig som navnet som betyr mikset ris, men her har vi brukt byggrynsris. Retten er alltid toppet med sesongens grønnsaker, gjerne dandert i bunker slik at fargespillet kommer frem. Bibimbap er enkel å lage, og kylling og sjømat kan også brukes i retten.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 100 g byggris
  • 4 blad grønnkål
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 1 båt hvitløk - knust
  • 12 aromasopp i skiver
  • pepper
  • 0,5 rød paprika i strimler
  • 1 rødløk i strimler
  • 2 gulrot i strimler
  • 60 g bønnespirer
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 4 egg
  • ponzusaus

Fremgangsmåte

  1. Kok risen som angitt på pakken.
  2. Skyll og skjær grønnkålen i strimler og fres dem raskt i en panne sammen med hvitløk og ingefær.
  3. Stek aromasoppen. Ha på litt pepper.
  4. Sett soppen til side.
  5. Stek speilegg.
  6. Fordel risen i fire vide boller. Anrett alle grønnsakstrimlene i bunker på toppen av risen.
  7. Ha et speilegg i hver bolle og dryss sesamfrø på.

Server bibimbap f.eks. med ponzusaus eller soyasaus.

Sist oppdatert 20. februar 2018
Liker 63
Legg til på Min side
Del på Facebook