Blomkål- og brokkoligrateng

All slags grønnsaker kan brukes i grateng - også grønnsaksrester fra middagen i går. Den passer seg selv i ovnen mens du f.eks. kan gjøre i stand salaten.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 lettkokt blomkål
  • 250 g lettkokt brokkoli
  • 0,5 strimlet kinakål
  • 5 dl strimlet og forvellet hodekål
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri) - hakket
  • 3 ss hakket frisk kruspersille
  • smak til med salt og pepper

Gratengrøre

  • 3 dl melk
  • 4 ss hvetemel
  • 3 egg
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 2 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Du kan også bruke grønnsaksrester. La grønnsakene renne godt at. Kålen skal bare gis et raskt oppkok i lettsaltet vann.

Bland alle grønnsakene med hakket kruspersille, salt og pepper. Vær forsiktig med saltet ettersom grønnsakene allerede er kokt i saltet vann. Hell grønnsakene over i en ildfast form.

Rør sammen melk og mel og kok opp under omrøring. Ta det av varmen og rør inn sammenpiskede egg, smak til med kajennepepper, salt og pepper.

Hell gratengrøren over grønnsakene og dryss revet ost på toppen.

Stek gratengen midt i ovnen ved 200 grader i 15 - 20 minutter.

Server gratengen med salat og godt brød til.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 37
Legg til på Min side
Del på Facebook