Cæsarsalat med savoykål

Cæsarsalat med savoykål

Original cæsarsalat skal lages med romanosalat, men er minst like god med f.eks. savoykål som her. En matsalat som fint kan serveres til middag.
Under 20 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 kyllingfilet
  • 3 skiver bacon
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 1 båt hvitløk - presset
  • 1 strimlet savoykål
  • 1 dl brødkrutonger
  • 1 dl revet parmesan

Dressing

  • 1 eggeplomme
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ts dijonsennep
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. Begynn med å lage dressingen. Rør ingrediensene godt sammen og sett dressingen i kjøleskapet til den skal brukes.
  2. Skjær kyllingen i brede strimler, del baconskivene i to eller tre.
  3. Brun kylling i 3-4 minutter og baconenet til det er gjennomstekt i en blanding av olje og smør. Legg det over på kjøkkenpapir.
  4. Bland kylling, bacon, strimlet kål og krutonger og drypp dressingen over.
  5. Dryss til slutt parmesan over salaten og server umiddelbart.
Legg til på Min side
Del på Facebook