Eple- og reketzatziki

Tzatziki kan lages på flere forskjellige måter. Her gjør vi vår egen vri, og bruker epler i stedet for agurk. Og med noen reker til, blir det en herlig liten smårett eller et godt tilbehør.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1,5 dl matyoghurt
  • 1 eple
  • 2 ss sitronsaft
  • 330 g reker med skall
  • 2 båt presset hvitløk
  • 1 ss hakket frisk dill
  • 1 g
  • 200 g gravet laks i tynne skiver
  • 10 salatblad - sort velger du selv
  • 8 skive toast

Fremgangsmåte

Rens eplet og strimle det fint. Press litt sitronsaft over. Skrell rekene. Bland yoghurt, eplestrimler og reker. Presset hvitløk blandes i. La tzatzikien stå kjølig.

Fordel vaskede salatblader på/i tallerkener/boller. Legg opp gravlaksskivene. Ha over tzatzikien. Dryss over hakket dill til slutt.

Server med toast ved siden av.

Tzatzikien kan lages i stand i god tid før serveringen. Den er yppelig som en liten vente-rett eller som en lett forrett. Den er også god som pålegg.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook