Fargerik høstsuppe

Gjør det til en god vane å rydde i grønnsakskuffen i kjøleskapet en gang i uken. Det som ligger der, kan raskt bli til den beste grønnsaksuppen.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • ca. 2 ss revet frisk ingefær
  • 1 gul squash i terninger
  • 1 grønn squash i terninger
  • 1 purre i skiver
  • 1 sellerirot i terninger
  • 3 gulrot i terninger
  • 1 nepe i terninger
  • ca. 0,25 stilkselleri (stangselleri) (3 stilker)
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • ca. 2 ss revet parmesan
  • ca. 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 2 l grønnsakbuljong (utblandet)

Fremgangsmåte

Man beregner ca. 250 g grønnsaker og ca. 3 dl kraft pr. porsjon.

Rens og skjær grønnsakene i biter og fres dem litt i smør i varm panne sammen med finhakket hvitløk.

Tilsett buljong og frisk ingefær og kok i 8-10 minutter.

Revet parmesan og finhakket basilikum drysses over rett før servering.

Server suppen rykende varm, gjerne med ferskt brød til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook