Fikenmarmelade av ferske fikener

Fikenmarmelade kan du lage både av ferske og tørkede fikener. Vår marmelade er laget av ferske, og smaker himmelsk f.eks. til ostefatet eller som vanlig pålegg til brødskiva.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 10 fersk fiken
  • 100 g brunt sukker
  • 0,5 vaniljestang
  • 0,5 dl vann
  • 1 stjerneanis
  • sitronsaft etter smak

Fremgangsmåte

  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  2. Ha vann, sukker, vaniljefrø og stang i en kjele. Kok opp og rør til sukkeret er oppløst.
  3. Fjern stilken på fikenene og del dem i båter. Ha de i kjelen og la det småkoke i ca. 15 minutter.
  4. Fjern vaniljestangen.
  5. Smak til med sitronsaft.
  6. Ha fikenmarmeladen over på varme, rene glass. Fyll glassene helt opp. Sett på lokk.

 

Oppbevares mørkt og kjølig.

Sist oppdatert 27. oktober 2017
Liker 13
Legg til på Min side
Del på Facebook