Fiskekakeburger med coleslaw

Hjemmelaget coleslaw slår alltid an. Her en variant av rødkål, gulrot, purre og stilkselleri. og som smaker like godt til fiskekaker som til f.eks. vanlige hamburgere og stekt kylling.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 8 fiskekaker

Grove hamburgerbrød

  • 50 g fersk gjær
  • 3 dl lettmelk
  • 1 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 3 g olje
  • 200 g sammalt hvete, fin
  • 250 g hvetemel
  • 2 ss sesamfrø

Coleslaw

  • 2 dl finsnittet rødkål
  • 1 grovrevet gulrot
  • 2 stilk finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 0,5 finsnittet purre
  • 1 syrlig eple
  • 1 dl majones
  • 1 dl lettrømme
  • 1 ss sennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts malt hvit pepper

Fremgangsmåte

Vasm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett litt av melken og rør ut gjæren. Hell i resten av melken, sukker, salt og olje. Rør inn sammalt mel og hvetemel. Elt deigen jevn og smidig til den slipper redskap og bolle.

Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.

Elt deigen lett og del den i 8 like store deler. Form runde kaker. Legg dem med god avstand på bakepapir på en stekeplate. La dem hvile et par minutter før du klemmer brødene lett flate. Dekk brødene med et klede og la dem heve til dobbel størrelse.

Pensle med vann og strø på sesamfrø.

Stek brødene midt i ovnen på 225°C i 10-15 minutter til de er lys brune.

Avkjøl på rist.

Coleslaw:

Finsnitt kål og dypp den i kokende vann i et minutt. Skyll i kaldt vann. Grovriv gulrot og stilkselleri på rivjern. Skjær purre i tynne ringer og eple i små terninger.

Bland majones og rømme, og bland med resten av ingrediensene.

La salaten stå kjølig fram til servering.

Et grovt hamburgerbrød fylles med fiskekake og coleslaw.

Et deilig måltid enten til lunsj eller middag.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 12
Legg til på Min side
Del på Facebook