Floridasalat

I Floridasalat skjuler det seg myk avokado, saftige tomater, spretten rødløk og en herlig klype salat. Bringebæreddiken er prikken over i'en i dressingen og vil gi salaten en pikant og helt egen nydelig smak. Matsalat på sitt beste!
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 egg
  • 1 pk ruccula
  • 1 hjertesalat
  • 3 plommetomat
  • 2 avokado
  • 1 rødløk
  • 50 g parmesan
  • 2 stilk bladpersille
  • 1 g Dressing:
  • 2 dl olivenolje
  • 2 ts bringebæreddik
  • 1 ts sukker
  • 1 ts sennep

Fremgangsmåte

Kok eggene i 8-9 minutter.

Vask og tørk salaten, riv i litt mindre biter. Skyll bladpersillen og riv den i mindre biter.

Skjær tomatene i tynne båter. Skjær løken i tynne ringer. Bland alt i en bolle.

Lag smakfull dressing av olje, eddik, sukker og sennep og hell den over salaten.

Del avokadoene i biter og ha i bollen. En enkel metode er å dele den i to, fjerne steinen og så bare grave ut passe biter til salaten med en spiseskje eller teskje.

Del eggene i båter og legg på salaten. Dryss over finrevet parmesanost. Vri pepperkvernen en eller to ganger over.

Salaten serveres med ferskt godt brød.

Om du ønsker, kan du sprøsteke noen baconterninger og stø på toppen.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook