Brødskiver med hummus og bakte gulrøtter

Grønnsakspålegg med gulrothummus

Prinsippet med å lage grønnsakspålegg er enkelt. Du trenger rå, bakte eller kokte grønnsaker, en proteinkilde som kikerter, bønner eller nøtter, litt olje og smaker som for eksempel hvitløk og sitron. Her har vi en hummusvariant med gulrøtter. Nydelig på brødskiven og som dipp til grønnsaksnacks.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 gulrøtter
  • 4 ts solsikkekjerner
  • 4 ts ristede sesamfrø
  • korianderblader

Gulrothummus

  • 2 gulrøtter (ca. 200 g)
  • 1 boks hermetiske kikerter (200 g)
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss tahini
  • 1 ts sitronsaft
  • smak til med salt og pepper
  • 2 ss kaldt, kokt vann

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Vask og tørk gulrøttene. Skrell dem om du ønsker. Del dem i to på langs og legg dem på en bakeplate med bakepapir.
  3. Skjær 3-4 små snitt i hver.
  4. Dryss på litt salt. Bak dem i ovnen til de er møre, 15-18 minutter. De kan gjerne være litt al dente, som betyr at de har litt tyggemotstand.
  5. Avkjøl litt.
  6. Del gulrøttene til hummusen på langs og bak dem i ovnen.
  7. Avkjøl.
  8. Hell vannet av kikertene og skyll dem godt under rennende kaldt vann. La de dryppe godt av.
  9. Kjør alle ingrediensene til en glatt og jevn masse i en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser.
  10. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  11. Blir hummusen for tykk kan du tilsette litt kokt kaldt vann.
Legg til på Min side
Del på Facebook