Hjemmelaget grønnsakpizza

Hjemmelaget pizza er noe alle liker, og med masse gode grønnsaker blir det en sunn og velsmakende rett til middag eller til helgekosen.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Pizzabunn

  • 4,5 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss olje
  • 1,5 dl vann
  • 25 g gjær

Fyll

  • ca. 5 ss olje til steking
  • 1 grønn squash
  • 1 løk
  • 1 skive aubergine
  • 3 tomat
  • 1 rød paprika
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss hakket frisk oregano eller 1 ts tørket

Fremgangsmåte

Hvetemel, salt og olje tas over i en egnet bolle. Gjæren røres ut i lunkent vann og tas videre over i bollen med mel. Eltes raskt til en fin deig som settes lunt til heving før den kjevles ut til en tynn pizzaleiv. Grønnsakene skrelles/renses før de skjæres smått opp og freses lett i olje. Avkjøles før de fordeles over på pizzaleiven. Settes lunt til heving.

 

Inn i ovn, 225°C. Stekes i ca. 20 min. Serveres helt nylaget.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook