Krydderkokte epler

Lag gjerne dobbel porsjon epler og ha dessert i to dager. Eplene holder seg i flere dager når de ligger i laken og oppbevares i kjøleskap. Og smaken blir bare bedre og bedre.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 epler
  • 3 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 vaniljestang
  • 2 stjerneanis
  • 3 hel kardemomme
  • 0,5 dl frisk ingefær i tynne skiver

Fremgangsmåte

Kok opp vann, sukker og krydder og la laken småkoke i ca. 10 minutter.

Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær eplene i båter. Kok eplebåtene forsiktig møre i krydderlaken. Avkjøl eplebåtene i laken.

Server krydderkokte epler med vaniljekrem, iskrem eller rømme.

Legg til på Min side
Del på Facebook