Mangochutney med tranebær

Mangochutney er nydelig til ost og som tilbehør til middag; spesielt til litt sterke indiske retter. Ordet chutney stammer nettopp fra India og ordet "catni" som betyr kryddersterk.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 mango
  • 1 rødløk
  • 1 grønn paprika
  • 1 dl tranebær
  • 1 dl brunt sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 1 dl vann
  • 1 rød chili
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 hel kanel
  • 2 stjerneanis

Fremgangsmåte

  1. Skrell mangoen og skjær den i terninger.
  2. Skrell løk og skjær den i terninger.
  3. Rens paprika og skjær den i terninger.
  4. Rens chili for frø og finhakk den. 
  5. Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele, og kok opp under omrøring. La den stå og koke på svak varme i ca. 30 minutter til du har ønsket konsistens.

 

Ha mangochutneyen over på helt rene og varme glass eller krukker. Sett på tett lokk.

Sist oppdatert 2. november 2017
Liker 6
Legg til på Min side
Del på Facebook