Mos med brokkoli

Server rykende varm mos med brokkoli og poteter til middag. Og sett en ekstra spiss på den med noen ristede pinjekjerner over, om du vil.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 300 g potet
  • 500 g brokkoli
  • 2 ss kesam mager
  • 4 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 dl varm lettmelk
  • 1 ss margarin
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og del dem i biter.
  2. Skyll brokkolien og del i biter.
  3. Kok brokkoli- og potetbiter mørt - i hver sin kjele - i så lite vann som mulig. Ikke la brokkolien koke for lenge, da blir den grå.
  4. Hell fra kokevannet, men ta vare på det.
  5. La potetene dampe litt.
  6. Mos poteter og brokkoli sammen, rør inn margarin, kesam og finhakket kruspersille.
  7. Spe med litt av kokevannet til passe konsistens.
  8. Smak til med salt og pepper.

 

Brokkolimosen er til venstre på bildet. Mos med rødbeter til høyre og mos med søtpotet øverst.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 14
Legg til på Min side
Del på Facebook