Nykålruller

Sprek variant av vårruller hvor vi har brukt blader av nykål i stedet for risark. Fyllet er foruten nykål, gulrøtter, paprika, sukkererter, bønnespirer, rødløk og hvitløk smaksatt med sesamolje, frisk koriander, og teriyakisaus.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 nykål, sommerkål
  • 1 gulrot i strimler
  • 1 gul paprika i strimler
  • 100 g sukkererter - snittet
  • 100 g bønnespirer
  • 1 snittet rødløk
  • 2 ss sesamolje
  • 1 båt hvitløk - presset
  • 2 dl teriyakisaus

Fremgangsmåte

  1. Vask og rens alle grønnsakene.
  2. Ta av de største bladene på nykålen og forvell dem i 1-2 minutter. Avkjøl. Disse skal brukes til rullene.
  3. Skjær resten av kålen og de andre grønnsakene i strimler.
  4. Varm opp oljen i en wok eller stekepanne med litt høye kanter og tilsett grønnsakene. Wok dem i 2-3 minutter.
  5. Tilsett presset hvitløk, teriyakisaus og sesamfrø, og bland inn bønnespirer og frisk koriander til slutt.
  6. Legg et par spiseskjeer med wokblandingen på hvert kålblad og pakk inn slik at de får vårrull-fasong.

Kålrullene kan serveres slik de er, f.eks. sammen med resten av woken, eller de kan serveres som tilbehør til middag. De kan også stekes i varm olje på hver side før servering.

 

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 10
Legg til på Min side
Del på Facebook