Ovnsbakt brokkoli med hvitløk og sitron

Det er enkelt å tilberede grønnsaker ved å bake dem i ovnen eller på grillen. Brokkoli er intet unntak. Her har vi smakt til med hvitløk og sitron. Passer supert på din halve tallerken.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 brokkoli
  • 3 båter hvitløk i skiver
  • 3 ss soyaolje
  • 2 ts finrevet sitronskall
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 210 ° C.
  2. Skyll og del brokkoli i buketter. Stilken skjæres i staver. Stilken kan skrelles.
  3. Vask og tørk sitronen godt og riv skallet. Press ut sitronsaft og del sitronen i skiver som gjerne bakes sammen med brokkolien.
  4. Bland sitronsaft, sitronskall, olje, hvitløk, salt og pepper.
  5. Ha brokkolibukettene i og bland inn oljen.
  6. Legg bitene på et stekebrett med bakepapir eller i en aluminiumsform om du ønsker å grille dem.
  7. Vend på brokkolien under veis.
  8. Stek i ovn eller grillen til de er møre, ca. 15 minutter.

Med et dryss av revet hard ost og hakkede valnøtter eller ristede kikerter, kan du gjerne servere den som en egen rett.

Legg til på Min side
Del på Facebook