Ovnsbakt brokkoli med hvitløk og sitron
Det er enkelt å tilberede grønnsaker ved å bake dem i ovnen. Brokkoli er intet unntak. Her har vi smakt til med hvitløk og sitron, og vi tror det vil falle i smak. Passer supert på din halve tallerken.
20-40 min
1 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 210 ° C.
- Skyll og del brokkoli i buketter. Stilken skjæres i staver. Stilken kan skrelles.
- Vask og tørk sitronen godt og riv skallet. Press ut sitronsaft og del sitronen i skiver som gjerne bakes sammen med brokkolien.
- Bland sitronsaft, sitronskall, olje, hvitløk, salt og pepper.
- Ha brokkolibitene i og masser oljen inn i brokkolien.
- Legg bitene på et stekebrett med bakepapir.
- Stek i ovn til de er møre, ca. 15 minutter.
- Nydelig garnityr til middagen.
Med et dryss av revet parmesan eller annen hard modnet ost og hakkede valnøtter, kan du servere den som en egen rett.
Sist oppdatert 26. mai 2020
Legg til på Min side