Grønnsakspålegg med brokkolipesto

Prinsippet med å lage grønnsakspålegg er enkelt. Du trenger rå, bakte eller kokte grønnsaker, en proteinkilde som kikerter, bønner eller nøtter, litt olje og smaker som for eksempel hvitløk og sitron. Her er en pestovariant av brokkoli brukt som smørepålegg på brødskiven. Pynt med avokadoskiver og aromasopp.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Brokkolipesto

Fremgangsmåte

  1. Rist soppen først i en tørr, varm panne til den har tatt litt farge.
  2. Stek soppen raskt videre med litt olje.
  3. Ha på litt salt. Sett til side.
  4. Brokkoli deles i biter (bruk stilken også) og skylles først i kokende vann. Deretter kaldt vann. Dette for å fjerne «råsmaken».
  5. Bland alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn masse.
  6. Spe med olje og smak til med sitron og salt og pepper.
  7. Smør brødskiver med brokkolipesto.
  8. Del avokado i skiver og legg på brødskivene.
  9. Legg på skiver med sopp og dryss på ristede pinjekjerner.
Har du ikke pinjekjerner, så kan du bruke valnøttkjerner.
Sist oppdatert 30. november 2020
Liker 0
Legg til på Min side
Del på Facebook