Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro er en italiensk brød- og tomatsuppe som stammer fra Siena i Toscana. Her får du brukt opp daggammelt brød som tørkes i ovn. Bruk gjerne godt modne tomater. Enkel og rimelig middag.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 5 skive brød
  • 2 finsnittet løk
  • 4 båt hvitløk
  • 1 kg tomat - modne
  • 3 ss olje til steking
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller kraft
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • 4 ss revet parmesan

Fremgangsmåte

  1. Del dagsgammelt brød i terninger og rist dem i oven på 200 grader i ca. 10 minutter, til de er sprø. Det er smart å gjøre dette med brød til overs. Brødterninger holder seg godt tørket. De kan brukes til mye.
  2. Fres løk og hvitløk blankt i olje i en varm panne.
  3. Tilsett tomatterninger og tomatpuré og rør om.
  4. Ha i buljong og brødterninger. Kok opp og la suppen putre i minst 15 minutter.
  5. Mos til en grov tykk suppe.
  6. Smak til og server med et dryss av urter og parmesan.

 

Sist oppdatert 31. mars 2020
Liker 3
Legg til på Min side
Del på Facebook