Persillerotsuppe med pesto

Hjemmelaget suppe som du lager på 1-2-3. Her har vi laget suppen med persillerot som serveres sammen med persillepesto laget av kruspersille eller bladpersille. Deilig!
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g persillerot
  • 1 sjalottløk
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 4 dl melk
  • 0,5 dl matfløte
  • smak til med salt
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 ss finhakket bladpersille

Persillepesto

  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 50 g pinjekjerner
  • 1 båt hvitløk
  • 5 ss revet parmesan
  • saften av 1 sitron
  • 1 dl olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Skrell persillerøttene og skjær dem i grove biter.
  2. Skrell sjalottløken og skjær dem i biter.
  3. Kok alt i buljong og melk til de er møre, ca. 5 minutter.
  4. Mos med en stavmikser til en jevn suppe.
  5. Smak til med salt, matfløte og sitronsaft og la suppen på et oppkok.

 

Server suppen med persillepesto og et dryss med finhakket bladpersille.

Slik lager du persillepestoen:

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør med kniven til alt er knust. Spe med olje til en passe tykk pesto.

Tips:

Får du pesto til overs, så frys den ned i små porsjoner.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 35
Legg til på Min side
Del på Facebook