Plommer gratinert med blåmuggost

Spenstig liten rett som kan serveres som tapas, til en god ost eller som tilbehør til en god middag. Plommer og blåmuggost er en kjempegod kombinasjon som er verd å prøve.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 plomme
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ts chilipulver
  • pepper
  • 50 g blåmuggost
  • 50 g pinjekjerner

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200°C.

Del plommene i to og ta ut steinene.

Legg plommene i en ildfast form med snittflaten opp. Pensle på honning og dryss over chilipulver og pepper etter smak.

Bak plommene i ovnen i 5 minutter.

Ta ut formen. Del osten i skiver og legg det på plommene.

Sett formen tilbake i ovnen på øverste rille og gratiner plommene i et par minutter til osten har smeltet.

Dryss over pinjekjerner som er ristet et par minutter i tørr varm panne.

Server gratinerte plommer som en tapasrett, smårett til kvelds, til ostebordet eller som tilbehør til middag.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 9
Legg til på Min side
Del på Facebook