Potetlefser

Nydelige potetlefser er selvskrevne til jul, og hjemmebakte er aller best og enkle å lage. Server dem til frokost, til lunsj, til rakfisk og til sylte, eller bruk dem som tacolefser. Fine å fryse med er de også. Vennegave?
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2,5 kg potet
  • 200 g smeltet margarin
  • 3 dl hvetemel
  • 3 ss siktet rugmel
  • 0,5 dl matfløte
  • hvetemel til utbaking

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir 12-14 lefser.

  1. Skrell potetene og kok dem. Avkjøl.
  2. Kvern potetene to ganger (i potetpresse eller en kjøttkvern).
  3. Bland resten av ingrediensene inn og kna sammen.
  4. La deigen hvile kjølig.
  5. Del deigen opp i 12-14 emner som kjevles ut til runde leiver på ca. 30 cm i diameter.
  6. Stek lefsene på takke til de er lyse, men med brune flekker.

 

Du kan også bruke en tørr stekepanne. Det vil gi flere men mindre lefser.

Legg lefsene oppå hverandre og dekk med et håndkle e.l.

Lefsene er fine å fryse.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 101
Legg til på Min side
Del på Facebook