Rødkålslaw

Dette er en vri på den populære amerikanske coleslaw, men med rødkål. Salaten passer til alle julens middager. Den smaker også kjempegodt med noen appelsinfileter.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 l rødkål
  • 1 eple
  • 1 rødbete
  • 1 gulrot
  • 1 dl sylteagurk, hakket

Dressing

  • 0,5 dl yoghurt naturell
  • 0,5 dl majones
  • 1 ts grovkornet dijonsennep
  • smak til med litt presset appelsinsaft
  • salt og pepper etter smak
  • 1 bunt finhakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

  1. Finsnitt kålen og skjær eplet i små biter.
  2. Grovriv rødbeten og skjær gulrøtter i tynne strimler.
  3. Finhakk sylteagurk.
  4. Bland alt i en bolle.
  5. Rør sammen dressingen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  6. Bland salaten godt med dressingen og server den f.eks. til vegisterkaker.

 

Husk å fylle halve tallerken med grønt - til alle måltider.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 11
Legg til på Min side
Del på Facebook