Rotfruktgrateng

Deilig grateng med rotgrønnsaker og poteter som egner seg som en egen rett med brød eller salat til, eller som tilbehør til middag.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 300 g potet - melen sort som Kerrs pink, Pimpernell, e.l.
  • 2 gulrot
  • 0,5 sellerirot
  • 1 pastinakk
  • 3 egg
  • 3 dl matfløte
  • 150 g revet hvitost
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • litt smør til smøring av formen

Fremgangsmåte

Skjær poteter, gulrøtter, knollselleri og pastinakk i tynne skiver - bruk gjerne en mandolin.

Klipp til et stykke bakepapir og legg det nederst i en ildfast form og smør kantene av formen med litt smør.

Legg skiver av poteter, gulrøtter, knollselleri og pastinakk lagvis i formen.

Visp sammen matfløte, egg, ost, salt og pepper og hell over grønnsakene.

Sett formen på nederste rille i forvarmet ovn på 180°C og stek i ca. 1 time.

Formen er kjempegod som en egen rett f.eks. godt brød til eller som tilbehør til det meste av middagsretter.

Tips:

Denne retten kan også lages i en stekepanne med høye kanter, men da bør grønnsakene være kokt litt på forhånd. Stekes i så fall forsiktig på middels varme med litt olje i pannen. Den er ferdig når retten har "satt seg".

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 80
Legg til på Min side
Del på Facebook