Søndagsepler

En herlig kake (nesten som Verdens beste) - med eplemos, eplebiter og vaniljekrem til. Søndagen er reddet!
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 300 g smør
  • 300 g sukker
  • 8 egg
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • finrevet skall av 1 sitron
  • 100 g mandler
  • 1 glass eplemos
  • 4 epler strimlet og kokt i sukkervann

Fremgangsmåte

Still stekeovnen på 175°C.

Rør sukker og smør lyst og luftig. Skill eggene. Bland eggeplommer, mel, bakepulver og sitronskall i smørkremen. Pisk eggehvitene til stivt skum. Vend massen forsiktig inn i røra. Smør en liten langpanne og dekk bunnen med bakepapir. Hell halvparten av røra i langpannen og glatt ut laget. Bruk spiseskje til å fordele et lag eplemos over. Ha resten av røra i et lag over. Fordel hakkede mandler over og legg eplestaver på toppen.

Stek kaken i ca. 30 minutter. Avkjøl og del i firkanter.

Server kaken kald eller lun med vaniljekrem og friske bær til.

Legg til på Min side
Del på Facebook