To skåler med suppe med svartkål på en brun fjøl

Svartkål- og sellerisuppe med yoghurt

Svartkål er en smakfull bladkål som kan minne om grønnkål. Den er nydelig i supper, og denne varianten med sellerirot anbefales. Godt brød til og middagen er i havn.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 skiver sellerirot
  • 2 sjalottløk
  • 8 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 8 blader svartkål
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl matyoghurt
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Fjern skallet av sellerien og del den i terninger. Rens sjalottløken og del den i biter.
  3. Bak selleri og løk i ovn til de er møre, ca. 15 minutter. Sellerirot får en ekstra god smak når den er bakt i ovn.
  4. Vask svartkålen godt. Tørk av.
  5. Kok opp grønnsakkraften.
  6. Fjern midtstilken på svartkålbladene ved å skjære langs begge sider av stilken. Stilken er bitter og trevlete, så den brukes ikke.
  7. Skjær et par av bladene i strimler og dypp i grønnsakkraften. De skal brukes som pynt i suppen.
  8. Skjær resten av svartkålbladene i biter og ha disse i kraften sammen med den bakte selleriroten og løken.
  9. Kok et par minutter.
  10. Rist sammen yoghurt og mel godt (f.eks. i et glass med lokk) og tilsett dette i suppen.
  11. La suppen koke et par minutter og mos deretter med en stavmikser.
  12. Server suppen i varme suppetallerkener. Pynt med noen strimler av svartkål på toppen.
  13. Bruk gjerne glutenfritt mel eller laktosefri yoghurt dersom du har allergi/intoleranse.
Legg til på Min side
Del på Facebook