Syltede tomater i olje

Det er deilig med syltede tomater. Her får du et alternativer til syltede tomater med olje. Syltede tomater blir bedre etter et par dager og de tåler oppbevaring godt. De er så anvendelige, et must til grillmaten og i salater.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg små tomat
  • 6 båter hvitløk
  • 3 stilker frisk rosmarin
  • 0,5 ts sukker
  • 1 ts flaksalt
  • 5 dl olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Skyll tomatene.
  2. Skrell hvitløken.
  3. Legg alt utover et bakebrett med bakepapir.
  4. Ha litt sukker, salt og et par dråper olje på.
  5. Bland forsiktig.
  6. Bak tomatene i oven på 100 grader i 1 time. De skal så vidt sprekke, men ikke bli bløte.
  7. Ha tomatene over på rene glass. Hell på olje slik at det dekker tomatene.
  8. Legg stilker med rosmarin i glassene.
  9. Avkjøl og oppbevar kjølig.
Timian kan også brukes. Om du ønsker så kan du fjerne skallet når tomatene har sprukket. Men det er ikke nødvendig.
Legg til på Min side
Del på Facebook