Tomatmarmelade med ingefær

Det er trendy å servere gode marmelader til lagrede oster. Her er en med tomater, som utgjør et pikant alternativ til stilkselleri, paprika og druer.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g tomat
  • 250 g sukker
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Dypp tomatene noen sekunder i kokende vann, legg dem rett over i iskaldt vann og flå skinnet av. Del tomatene i to og klem ut innmaten. Skjær tomatkjøttet i terninger og bland det med sukker. La tomatene stå på kjøkkenbenken en times tid så sukkeret begynner å smelte. Kok tomatene under lokk til de er møre og begynner å mose seg.

Rør inn ingefær og sitronsaft og kok marmeladen videre i ca. 5 minutter uten lokk. Fyll marmeladen på små glass som skues til med det samme.

Porsjonen gir ca. 2 dl marmelade.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 83
Legg til på Min side
Del på Facebook