Varmende grønnsaksuppe

Hva er vel bedre enn en varmende grønnsakssuppe på litt grå og sure dager. Rotgrønnsaker gir deg i tillegg bl.a. vitaminer, antioksidanter og naturlig fiber. Kok dobbel porsjon og frys ned til senere.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 1 løk
  • 1 purre
  • 1 sellerirot
  • 3 gulrot
  • 0,5 kålrot
  • 2 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • hakket frisk timian
  • smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Finhakket hvitløk, revet ingefær og løk i terninger freses lett i smør før det tas over i en kjele med varm grønnsakbuljong.
  2. Purreringer, sellerirot-, gulrot- og kålrotterninger freses lett i smør før de også tas over i den varme buljongen.
  3. Kok til alt er mørt, ca. 10 minutter.
  4. Suppen smakes til med salt og pepper.
  5. Dryss over litt finhakket frisk timian ved servering.
  6. Om ønskelig, kan du tilsette kjøtt- eller kyllingbiter eller pølser i skiver.
  7. Grov gjærbakst er godt til.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 42
Legg til på Min side
Del på Facebook