Wok med kål og tomater

I denne wokretten har vi brukt forskjellige kålsorter: hodekål, kinakål og rødkål, men sammen med deilige tomater, spretne sukkererter og mystisk krydder, blir middagen allikevel en eksotisk opplevelse.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Renskjær svinekjøttet for sener og hinner. Skjær den i tynne strimler. Brun i litt olje. Ta strimlene opp fra pannen.
  2. Rens hodekål, kinakål og rødkål og skjær i strimler.
  3. Dypp tomatene noen sekunder i kokende vann, legg dem over i kaldt vann og flå skinnet av.
  4. Del tomatene, fjern innmaten og skjær tomatkjøttet i tynne båter.
  5. Hakk løk og hvitløk.
  6. Varm olje i en wok eller dyp stekepanne og stek løk og hvitløk blankt. Tilsett kålen og stek den i 2-3 minutter.
  7. Rens og del sukkererter i to. Har du ikke sukkererter, kan du bruke aspargesbønner.  Rør dem inn sammen med tomaten og kjøttet.
  8. Tilsett nudler som er kokt iflg. anvisning på pakken.
  9. Hell på grønnsakbuljong, dryss over spisskummen og timian og la retten småsurre til kålen er myk, ca. 5 minutter.
  10. Smak til med salt og pepper og server brød eller råstekte poteter til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 4
Legg til på Min side
Del på Facebook