Sugar snap, Runde sukkererter

Sugar snap er en rund sukkerert som også kalles for rund sukkerert. Den er i dag blitt vår mest populære sukkerert etter at den kom til Norge på slutten av 1900-tallet.

Sugar snap er en krysning mellom sukkererter med tykke belger og margerter. Den har en fantastisk søt smak og belgen er sprø og saftig og er lite trevlete.

Bruksområde

Godt f.eks. i salater, i wok eller i omeletter. Importert vare bør forvelles før bruk.

Egenskaper

Sukkererter har et lavt innhold av både energi og fett, samt et høyt innhold av vitamin C og kostfiber. Vitamin C styrker immunsystemet i tillegg til å øke opptaket av jern fra andre matvarer. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Sukkererter er også en kilde til tiamin og folat. Tiamin bidrar til normal energiomsetning, mens folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

Lagring

Sugar snap oppbevares best i plast i 2-4 grader.

Norsk
Erter og bønner