Soppstuing
Denne kremete soppstuingen med spinat er enkel og smakfull, og passer perfekt som tilbehør til kjøtt, fisk, eller som topping på ristet brød. Med en kombinasjon av saftig sopp, mild fløte og frisk spinat er denne oppskriften er like god til hverdags som til festmaten.
20-40 min
1 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Varm smøret eller oljen i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett soppen i et jevnt lag og stek til den begynner å bli gyllenbrun, ca. 5-7 minutter. Soppen slipper væske, så la den steke til mesteparten av væsken er fordampet.
Tilsett løk og hvitløk: Når soppen er gyllen, tilsett løken og hvitløken. Stek i ytterligere 3-4 minutter til løken er myk og gjennomsiktig.
Tilsett fløte og smakstilsetninger: Hell over kremfløten og rør godt. La stuingen småkoke i noen minutter til sausen tykner litt. Hvis du ønsker en ekstra kremet konsistens, kan du tilsette crème fraîche på slutten.- Rør inn persille, og smak til med salt, pepper og en liten skvett sitronsaft hvis du ønsker.