Chips av rotgronnsaker

Chips av rotgrønnsaker

Sprø og gode chips laget av ulike rotgrønnsaker. Bruk de grønnsakene du liker best eller prøv disse vi har laget: gulrot, pastinakk, potet, søtpotet og rødbete.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Sånn lager du chips av rotgrønnsaker:

  1. Vask rotgrønnsakene godt og kutt dem i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel eller en mandolin.
  2. Tørk godt av med et papirtørkle.
  3. Legg de tørre flakene i en plastpose sammen med oljen.
  4. Rist på posen så oljen fordeler seg.
  5. Legg flakene på et stekebrett med bakepapir så de ikke overlapper hverandre. Stør over ønsket krydder, for eksempel salt og pepper.
  6. Stek i ovnen på 220 grader til de er sprø.
  7. Avkøles på bakepapiret, og oppbevares tørt i en tett boks.
Legg til på Min side
Del på Facebook