Chips av rotgrønnsaker
Sprø og gode chips laget av ulike rotgrønnsaker. Bruk de grønnsakene du liker best eller prøv disse vi har laget: gulrot, pastinakk, potet, søtpotet og rødbete.
Under 20 min
1 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
Sånn lager du chips av rotgrønnsaker:
- Vask rotgrønnsakene godt og kutt dem i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel eller en mandolin.
- Tørk godt av med et papirtørkle.
- Legg de tørre flakene i en plastpose sammen med oljen.
- Rist på posen så oljen fordeler seg.
- Legg flakene på et stekebrett med bakepapir så de ikke overlapper hverandre. Stør over ønsket krydder, for eksempel salt og pepper.
- Stek i ovnen på 220 grader til de er sprø.
- Avkøles på bakepapiret, og oppbevares tørt i en tett boks.
Legg til på Min side