Statistikk

Statistikk

Totaloversikten har til hensikt å gi en objektiv og nøytral oversikt over utviklingen av forbruket av frisk, frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.

Tallene inkluderer både norskproduserte varer og importvarer inn til grossist beregnet på videresalg til dagligvare og storhusholdning.

Vi anbefaler at du ser en kort introduksjonsfilm før du begynner.

Digital plattform statistikk

Logg inn med følgende:

Brukernavn: frukt.no

Passord: Statistikk17

Tall for norskprodusert volum er kun til og med 2018. Tall fra og med 2019 er kun import.

Les mer om den digitale plattformen lenger ned på denne siden.

Gå til Digital plattform statistikk

 

Frukt og grønt vokser i verdi i norsk dagligvare (kilde: Nielsen Norge), se rapport fra 2019 her.

Ønsker  du å se vår totaloversikt for tidligere år, klikk lenken under

Se Totaloversikten 2018 (PDF)

Totaloversikten for 2018 viser utviklingen i omsetningen av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge. Her inkluderes både norskproduserte varer og import inn til grossist som videreselges til dagligvare og storhusholdning.

OFG er i gang med et forprosjekt hvor målet er å få enda mer presise volumtall og på grunn av det, er 2018-rapporten den siste Totaloversikten som er publisert.

Når det gjelder presisjonen på volumtallene for 2018-rapporten (og tidligere versjoner) er det størst usikkerhet knyttet til delen som er produsert i Norge. De norske tallene baserer seg på innrapporteringer og det er ikke alle aktører som rapporterer tall. I tillegg er det omsetning helt utenom grossistleddet. Det kan være produsenter som på enkelte kulturer leverer direkte til detaljistleddet og direkte salg fra produsent til forbruker. Det har også vært en stor økning i industribearbeidede grønnsaker, salater og poteter de siste årene. Det kan være sousvide poteter, ferdig kålrotstappe, ferdigvaskede salatprodukter osv. Det er spesielt norskproduserte vare inn til denne industrien som ikke er med i tallene.

Ønsker du å motta Totaloversikten 2018, klikk her.

Kilder for tallene:

Statistisk sentralbyrå (SSB)
Landbruksdirektoratet (LDir)

Mer informasjon om digital plattform:

Hvordan laste ned excel-filer:

Ønsker du å eksportere ut data fra grafene til excel, klikker du på de tre prikkene ved siden av graf-tittelen og klikker på «Last ned datatabell».

 

Last ned PDF-filer:

For å laste ned en PDF av grafene, klikker man på ikonet "Kompakt utskriftsformat".

 

Last ned Power Point-filer:

Ønsker du å få tilsendt en Power Point-fil av rapportene du har vært inne og sett på? Send rapportens tittel og hvilken tidsperiode du ønsker resultater for til support@penetrace.com.

I tillegg til digital plattform, har vi Totaloversiktene i PDF-format.