S�k blant oppskrifter
Meny
Nyhetsarkiv
Nyhetsarkiv
Gulrotens dag
03.04.2024
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge og spiser mest av, den trives godt i det norske klimaet og kan produseres over store deler av landet. Det er tid for å hedre en av våre mest allsidige grønnsaker.
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken
23.03.2024
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop
21.03.2024
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy
14.03.2024
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter
12.02.2024
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
«Bli en smaksdetektiv» vant 1.plass i intensjonsavtalens utmerkelser
09.02.2024
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) med konseptet "5 om dagen barnehage" fikk 1.plass i konkurransen "intensjonsavtalens utmerkelser" som ble delt ut av Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol på NHO denne fredagen.
Én av fire kjøper mindre frukt og grønt
31.01.2024
Ferske tall fra en undersøkelse om forbruk, matvaner og kosthold viser at én av fire kjøper mindre frukt og grønt nå enn for to år siden. Det er spesielt en gruppe som ofrer eget inntak av frukt og grønt.
Poteten er friskmeldt!
26.01.2024
Potet var en viktig energikilde for oss i gamle dager, men oppfattelsen har blitt utfordret i nyere tid.
Fruktfrykten er avblåst
17.01.2024
Det er lenge vært en slags frykt for mange å spise frukt. Det ser imidlertid ut som at frykten for karbohydrater har avtatt og de mange fordelene ved å spise frukt har kommet frem i lyset igjen.
Vil, men får ikke til – har ikke råd til å spise sunt
01.01.2024
Vi er på vei mot et samfunn der forbruker har kunnskap og ønske om å bevare god helse, men blir begrenset av økonomi. Hvem tar ansvaret for å snu denne utviklingen?
Slik bruker du opp restene fra julematen
23.12.2023
Hele 40 % oppgir at de kaster mer mat i julen sammenlignet med resten av året (1). Her er tipsene på hvordan du bruker opp restene i julen.
Dropp akevitten, spis grønnsaker!
21.12.2023
Det er ubehagelig å føle seg stappmett og "stinn” i julen. Mange tror akevitt hjelper på å fordøye den fete maten. Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) forklarer hvorfor dette ikke stemmer, og har klare råd for hvordan du kan unngå magevondt i julen.
Nyter fortsatt av den gode eplesesongen
11.12.2023
Etter en fantastisk frukthøst, kan vi fortsatt nyte godt av norske epler. Ikke mindre enn ti tusen tonn har blitt høstet denne sesongen. Og fortsatt er det mye igjen, som kan nytes utover vinteren ved hjelp av ny teknologi
Noe av det sunneste du kommer til å spise i julen
05.12.2023
Julen er tiden for god mat og hygge, og den tradisjonelle maten står sterkt blant de fleste. Ofte får vi høre at julen er tiden for fråtsing og usunne måltider. Men det er mye bra på tallerkenen rundt høytiden også. Her er råvarer som vi forbinder med juletiden som vi kan spise med den beste samvittighet.
Stram økonomi; Spis grønt og billig
22.11.2023
Økte kostnader gjør at mange må gjøre justeringer i både levevaner og handlekurven, men ikke la det gå på helsen løs, advarer Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Vinnerne av NM Sunn mat i kantina
20.11.2023
I dag er vinnerne av NM Sunn mat i kantina kåret. Nivået har vært svært høyt og det er veldig gledelig å se hva kantinene på pallen har gjort av ekstra innsats i konkurranseperioden for å fremme Merav-råvarene, sier Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Kinakål på nye måter
09.11.2023
Mange husker nok kinakålsalat servert med mais, paprika og thousand island dressing. Da vi ble kjent med kinakål på 70 tallet hev vi oss over den. Kinakålen gjorde oss til en salatspisende nasjon!
Dette høstes på jordene nå
06.11.2023
Norskproduserte frukt og grønnsaker er ikke noe som bare hører sommerhalvåret til. Faktisk finnes det grønnsaker som høstes så sent som i november. Lagringsgrønnsakene er nå på full fart inn til lagring, og det kan nordmenn nyte godt av utover den kalde lange vinteren og så langt lageret rekker.
Gresskar hører ikke bare Halloween til
25.10.2023
Selv om halloweengresskar er mest vanlig, blir det mer og mer populært med andre gresskartyper også. Ikke kast restene fra Halloweengresskaret og lag noe godt med gresskar i høst!
I dag er det VERDENS frukt- og grønnsaksdag!
20.10.2023
I dag er det verdens frukt- og grønnsaksdag som markeres over store deler av verden. Bak markeringen er alliansen som jobber for å fremme inntak av frukt og grønnsaker, AIAM5 for mennesker over hele verden (1). Dagen markeres i over 30 land på samme dato, 20.oktober.
Pressekontakter
Iselin Bogstrand Sagen
Innholdsrådgiver og pressekontakt
954 18 998
iselin.sagen@frukt.no
Toril Gulbrandsen
Innholdsrådgiver, Matfaglig kompetanse
957 32 919
toril.gulbrandsen@frukt.no