Dulce de lechosa - julegodt fra Venezuela
En spennende liten snacks som blir laget mye i Venezuela, særlig til jul. Får du ikke tak i grønn papaya, så bruker du vanlig, som vi har gjort her.
20-40 min
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
Del papayaene i to, skrell dem og fjern frøene. Skjær kjøttet i tynne skiver eller terninger. Ha skivene/terningene i en kjele og tilsett nok vann til at frukten dekkes.
Kok papayaterningene/skivene på middels varme i ca. 10 minutter. Hell fra vannet og sett kjelen til siden.
Mål opp papayaen. Kok 2,5 dl vann og 2,5 dl sukker for hver 2,5 dl papaya over middels varme. Når sukkeret er oppløst, tilsetter du papaya og hel kanel. La det småkoke på svak varme samtidig som du rører i kjelen.
Godteriet er ferdig når papayaen er blank og nesten gjennomsiktig.
Avkjøl. Sett gjerne papayagodteriet i kjøleskap over natten.
Det vil holde seg 2-3 dager i kjøleskap.