Oppskriftsbilde av fiken med bringebærkrem servert på rundt fat.

Fikener med bringebærkrem

Enkel dessert med fiken og bringebær som er rask å lage og ser lekker ut. Karamellskålene kan lages i forveien, men bør ikke fylles før rett før servering.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Karamellskåler

  • 2 ss sukker
  • 2 ss malte mandler
  • 2 ss hvetemel
  • 2 eggehvite

Bringebærkrem

Fremgangsmåte

  1. Start med karamellskålene. Forvarm stekeovnen til 200°C.
  2. Rør sammen ingrediensene og form fire runde kaker, ca. 12 cm i diameter på bakepapir på stekebrett.
  3. Stek kakene gylne midt i ovnen, ca. 5 minutter.
  4. Ta dem ut og form til skåler ved å bruke en liten bolle.
  5. Karamellskålene kan lages dagen i forveien, men må oppbevares tørt.
  6. Visp fløten stiv sammen med litt sukker etter smak.
  7. Hold av fire bringebær til pynt, mos resten.
  8. Rør moste bringebær inn i kremen sammen med limeskall og limesaft.
  9. Skjær stilken av fikenene. Skjær et kryss fra toppen av fikenen og inn mot midten, klem forsiktig på fikenen så den åpner seg som en blomst.
  10. Fordel bringebærkremen i karamellskålene, sett en fiken i kremen og pynt med bringebær og sitronmelisseblad.
  11. Serveres umiddelbart.
Del på Facebook