Jordbærkake på stettefat på hvitt bord

Fryst jordbærdrøm

Dette er en fantastisk god dessert- og iskake med jordbær. Kaken er kjempegrei å lage på forhånd og ha stående i fryseren frem til servering.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 10 digestive kjeks
  • 0,5 l jordbær
  • 4 egg
  • 3 dl kremfløte
  • 150 g kremost naturell
  • 0,75 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 g Pynt:
  • 0,5 l jordbær

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bryt kjeksen i biter og bland sammen med smøret i en mikser.

Trykk deigen ut i en form ca. 20 cm i diameter.

Rens jordbær og kjør i en mikser.

Skill plommen og hviten på eggene, og pisk hvitene stive. Pisk fløten til krem.

Bland osten med eggeplommene, sukker og vaniljesukker. Rør inn kremen og de mosede bærene. Vend inn eggehvitene.

Hell blandingen i formen. Dekk med folie og la den stå i fryseren til neste dag.

Ta kaken ut ca. 30 minutter før servering. Skjær jordbær i skiver og pynt kaken.

Del på Facebook