Gulrotkake

Gulrotkake er alltid en favoritt. Den er kjent for sin saftighet og gode smak. I denne oppskriften har vi pyntet den med delikate valnøtter og tynne, glaserte skiver av gulrot. I tillegg er selve kaken stekt i en hjerteform, noe som gjør den til en flott gaveidé for Morsdag eller Valentinsdagen.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Kake

  • 3 egg
  • 200 g sukker
  • 250 g hvetemel
  • 3 ts malt kanel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl olje
  • 300 g revet gulrøtter
  • 100 g finhakkede valnøttkjerner

Glasur

  • 125 g kremost naturell
  • 125 g romtemperert smør
  • 100 g melis

Pynt

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker luftig.
  2. Bland kanel, bakepulver og vaniljesukker inn med hvetemelet og vend melet forsiktig inn i eggedosisen sammen med resten av ingrediensene.
  3. Smør en hjerteform eller rund form (24 cm i diameter). Hell i kakerøren og stek kaken ved 180°C i ca. 1 time på rist på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål, e.l. om kaken er ferdig stekt.
  4. Avkjøl kaken på rist.
  5. Gulrot til pynt kan du skjære i skiver og koke opp i 1 dl vann og 2 ss sukker Da holder de seg bedre som pynt. Avkjøl.
  6. Rør sammen ingrediensene til glasuren i en foodprosessor eller med en stavmikser, og smør den utover den avkjølte kaken.
  7. Pynt med gulrotskiver og dryss på valnøtter.
For ekstra smak er det nydelig med 1 ss revet ingefær i denne kaken. Litt limesaft er også godt. Du kan pynte med hva du vil. Revet gulrot er også dekorativt, men det holder seg ikke så godt.
Legg til på Min side
Del på Facebook