En blå bolle med kremet karamellisert løkdip, toppet med sprøstekt løk og hakket gressløk. I bakgrunnen vises sprø potetstabler.

Karamellisert løk-dip

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 løk
  • 1 ss smør eller stekeolje
  • 2 dl lettrømme
  • 1 dl majones
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 2 ss frisk gressløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Kutt løk i små terninger.
  2. Smelt smøret i en stekepanne på medium høy varme. Ha oppi løken og stek et par minutter med salt og pepper til løken begynner å bli myk.
  3. Skru ned på lav varme (eller medium varme hvis lav varme ikke steker løken). Rør med jevne mellomrom mens du lar løken karamelisere i 30-60 minutter avhengig av hvor mye du vil passe på dem (det skal en del til for at løken svir på lav varme, så det er rom for å rydde eller slappe av litt). Ha oppi en skvett vann hvis pannen blir tør underveis.
  4. La løken kjøle ned når den er skikkelig gyllen og brun. Du kan også oppbevare den i en lufttett boks en uke i kjøleskapet hvis du vil lage løken på forhånd.
  5. I en bolle: Bland rømme, majones, hvitløkspulver og en klype salt og pepper.
  6. Rør inn den karameliserte løken, men spar litt til topping.
  7. Topp dippen med mer karamelisert løk og litt fersk gressløk.
Del på Facebook