Pasta med frisk tomatsaus
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
Rør karbonadedeigen seig med salt. Tilsett griljermel, melk, løk og krydder til en passe tykk deig. Form til kjøttboller og stek dem gylne i stekepanne.
Kok pasta som angitt på pakken. Fres løk og hvitløk til sausen i olje. Tilsett friske tomater i biter. Tilsett tomatpuré og krydderet. La sausen koke i 3-5 minutter. Smak godt til.
La pastaen renne av i et dørslag. Ha pastaen i et fat/form med sausen over. Fordel kjøttbollene på toppen og la herligheten få et godt dryss av karse. Gjerne grønn salat og grissinis til.
Tips: Lag gjerne dobbel porsjon tomatsaus og frys ned i porsjonsbegre.
Tips: Krydderet i tomatsausen kan varieres ut fra hva du liker eller har for hånden. Oregano, basilikum, merian og timian er også kjempegodt å bruke i en pastasaus.
Tips: Sausen kan også brukes på pizza.