Salat med solbær, brie og valnøtter

Solbærenes sødme setter en pikant og spennende smak på salaten. Her i kombinasjon med brie og valnøtter og sprø salat. Server den alene f.eks. med toast til.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 pk småbladet salat
  • 100 g brie
  • 20 valnøttkjerner
  • 100 g solbær
  • pepper
  • 6 ss olivenolje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 4 ts flytende honning

Fremgangsmåte

  1. Vask og tørk salaten og riv den i biter om du bruker store blader.
  2. Del osten i biter.
  3. Finhakk valnøttene og rist dem i en varm tørr panne. Da kommer den beste smaken fram.
  4. Skyll solbærene og fjern stilkene.
  5. Fordel alt på et fat eller en vid bolle.
  6. Rist sammen ingrediensene til dressingen i et glass eller lignende. Smak til. 
  7. Hell  dressingen over salaten rett før servering.

 

Isberg eller hjertesalat i kombinasjon med ruccula er også godt som basis i denne salaten.
Del på Facebook