Sitronhjerter med appelsinsaus

Delikate porsjonsfromasj med frisk appelsinsaus til som smaker helt nydelig. Og det beste er at desserten kan lages dagen i forveien. Her har vi formet desserten som et hjerte.
Over 60 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 beger kesam original eller mager kesam
  • 1 beger lett crème fraîche
  • 3 ss melis
  • 4 gelatinplater
  • revet skall og saft av 1 sitron

Appelsinsaus

  • 4 appelsin
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • 1 ss sukker
  • 3 ss appelsinlikør (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Visp sammen kesam og crème fraîche og visp inn melis.

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter, klem vannet godt ut og smelt dem i litt av sitronsaften.

Rør gelatin, resten av sitronsaften og sitronskallet i kesam- og crème fraîcheblandingen. Fordel blandingen i fire porsjonsskåler - gjerne hjerteformer. Sett formene kaldt så fromasjen stivner.

Press saften av to av appelsinene, hell den i et målebeger og tilsett vann til 2 1/2 dl. Rør appelsinsaft, maisstivelse og sukker sammen og varm det forsiktig opp under omrøring til det akkurat når kokepunktet.

Skrell de to siste appelsinene så alle de hvite hinnene også skrelles bort. Skjær appelsinbåtene ut mellom hinnene. Ta vare på saft som renner ut og press også saft ut av hinnene.

Bland appelsinbåter og saft i appelsinsausen og avkjøl den. Rør evt. inn likør når sausen er helt kald.

Hvelv fromasjene på porsjonstallerkener og hell appelsinsausen rundt. Pynt evt. med appelsinskall.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 3
Legg til på Min side
Del på Facebook